fredag den 16. oktober 2015

Studietur til københavn



Studietur til København

Det første indtryk på vores vandring i storbyen København var den arkitektoniske patchwork som blander, med balance og homogenitet, gamle og nyere bygninger. 




Men turen handlede ikke om byens arkitektur.
Til gengæld stod Designmuseum (Bredgade 68 / 1260 København K) på listen, og blev vores første ekskursion.
Der var en udstilling ”Barnets Århundrede”, hvor det 20. århundredes nordiske design, kunst og arkitektur til børn var repræsenteret.
Som Designmuseum Danmark skriver, er udstillingen både for børn og voksne:
»Udstillingen vil ikke alene give voksne mulighed for at fordybe sig i design til børn, men vil også byde på specialindrettede legezoner, hvor børn kan udfolde sig i leg ved at producere stop-motion film med Kay Bojesens træfigurer, boltre sig i bObles tumlemøbler eller tegne sin yndlingsstol ved Peters stol og bord«.
Vi deltog i et oplæg, rundvisning og workshop af Laura Liv Weikop som er ansvarlig for Udstillingslaboratoriet og phd-stipendiat på Designmuseumet.
praktisk temaaktivitet i ”bæredygtigt design”, hvor vi byggede og navngav en model af ”en multifunktionel stol”.
en dyb undersøgelse i design
 
Philippe Starck
 
Niels Hvass
 

Om eftermiddagen besøgte vi ”fablab nordvest” (http://fablabnordvest.dk/) .
I Fablab værkstedet kan man udvikle og bygge ting og eksperimentere med fremstillingsprocesser. Dette foregår primært ved hjælp af computerstyrede fremstillingsmaskiner, hvor de centrale er laserskærere, CNC fræsere, 3D printere mm. Desuden findes der faciliteter, så man kan fremstille elektronik samt arbejde med traditionelle værktøjer og andre materialer, så som tekstil, serigrafi mv.
Det Mobile FabLaber er det rullende digitalt prototypeværksted som måske bliver set i fremtiden på de bornholmske veje, og i skoletjenestens udbydelser.

Dagen efter var vi en tur på Carlsberg byen
hvor der holdt biennalen for
Kunsthåndværk & Design 2015.
...